ABC van het geloof start crowdfundingsactie voor verdere uitbreiding

« Terug naar het nieuwsoverzicht

ABC van het geloof start crowdfundingsactie voor verdere uitbreiding

"Wedergeboorte, verzoening, rechtvaardigheid… natuurlijk ken ik deze woorden. Ik hoor ze regelmatig in de kerk. Maar als ik uit moet leggen wat ze betekenen… dat vind ik lastig!"

We krijgen van jongeren vaak te horen dat ze het lastig vinden om Bijbelse kernbegrippen uit te leggen. Maar als je de inhoud van Bijbelse kernwoorden niet kent, hoe kun je ze dan geloven of beleven? Om hier iets aan te doen hebben verschillende (jongeren)organisaties en Erdee Media Groep (EMG) - de handen ineengeslagen voor het project ABC van het geloof.

Het resultaat is een website voor jongeren (ABCvanhetgeloof.nl) en een website voor kinderen (ABCvoorkinderen.nl). Op beide websites worden 27 Bijbelse kernwoorden in begrijpelijke en eigentijdse taal uitgelegd. Het project ABC van het geloof werd mogelijk gemaakt door enkele grote fondsverstrekkers.

Om de website verder uit te kunnen breiden, is nieuwe financiering noodzakelijk. Daarom start ABC van het geloof een crowdfundingsactie in de achterban van de betrokken organisaties. Via de website www.ABCvanhetgeloof.nl/kominactie kan men een bijdrage doneren voor de ontwikkeling van een nieuw kernwoord. Het bedrag dat men kan geven is volledig vrij. Zo kan men een klein bedrag investeren ter ondersteuning, of kiezen voor een grotere bijdrage waarmee de volledige uitleg van een woord kan worden ontwikkeld. Klein of groot, elk bedrag is waardevol!

Marieke Griffioen-de Vries, projectleider: “De ontwikkeling van één nieuw kernwoord kost € 1.750,-. Hiervoor kunnen we alles doen: het uitdenken van een kernwoord, het ontwikkelen van teksten en video’s en het promoten van het kernwoord onder jongeren en kinderen. Er zijn nog tientallen kernwoorden die wij graag willen toevoegen aan de website. We hopen dat kerken, opa’s en oma’s, ouders, opvoeders en iedereen die jongeren een warm hart toedragen in actie komen en willen investeren. Het gaat om de toekomst voor de kerk. Investeren in de Bijbelkennis van onze jongeren en kinderen is broodnodig!”

De website maakt geregeld positieve reacties los bij jongeren, ouders, catecheten, ambtsdragers, leidinggevenden en docenten. Zowel persoonlijk als in groepsverband (in het gezin, op catechisatie, jeugdvereniging en in de klas) wordt de website veelvuldig ingezet.

Ga naar de website www.ABCvanhetgeloof.nl/kominactie en investeer!