Handige websites leiding -12

Website / rubriek
Introductie werkvormen
Leuke en interactieve werkvormen die je voor een kennismaking/introductie kunt gebruiken, echt een aanrader!
Kleurplaten 1
Een verzameling kleurplaten in vier rubrieken: Oude Testament, Nieuwe Testament, Kerst, Pasen&Pinksteren.
Kleurplaten 2
Site met Bijbelse kleurplaten.
Kleurplaten 3
Een uitgebreide database met kleurplaten, waarin je kunt zoeken op Bijbelse trefwoorden of thema's.
Kleurplaten 4
Hier zijn naast Bijbelse kleurplaten ook allerlei alledaagse kleurplaten te vinden, bijvoorbeeld over dieren of over de winter.
Kinderplein
Tip: kies bij zoeken rechtsboven op de pagina het trefwoord 'Bijbel'.
Bond van Hervormde Zondagsscholen
Kies links in de menubalk 'materialen'. Allerlei tips rondom: Kerst, Pasen, Pinksteren, bid-en dankdag.
Kind en geloof
Kies in de menubalk links 'kinderen', daarna kunt u bij (Bijbelse) knutselideeën en kleurplaten komen. Onderaan de pagina van de kleurplaten zijn ook voorbeelden van kerst- en paasprogramma's te vinden.
Bijbelpuzzels
Een site met kant en klare Bijbelse puzzels.
Kerkboekjes
Boekjes die kinderen kunnen gebruiken tijdens de kerkdienst.
Bijbelverwerking
Per Bijbelboek vind je hier kleurplaten, puzzels, werkbladen, e.d.
Knutselideeën
Op deze site zijn allerlei eenvoudige knip, plak, kleur en vouw werkjes te vinden.
Online Psalmboek
met melodieën

Hier vind je een overzicht van alle Psalmen; klik op een Psalm in het overzicht, dan krijg je de tekst en een geluidsbestand van de gekozen Psalm (ritmisch of niet ritmisch).
Juicht aarde
Hier kun je heel veel muziek en bladmuziek vinden, ook rondom bepaalde thema's of feestdagen.
Het Zoutvat
Bij midifiles kun je de melodie van heel veel liederen makkelijk beluisteren.
Bijbelse plaatsen
Hier staan veel foto's, informatie en landkaarten over Bijbelse plaatsen.
Kaarten met teksten
Op deze site vindt u kaarten die kinderen kunnen kleuren. Er zitten ook veel Bijbelse teksten en passende tekeningen bij.
Online Bijbel
Op deze website staat de Statenvertaling met handige zoek- en bladerfunctie; ook vind je hier de Psalmen en veel gezangen, waarvan je de tekst nu eenvoudig kunt kopiëren voor bijv. een programmaboekje.
Statenvertaling.net
Hier vindt u de Statenvertaling online en de Bijbel en kunst.