Handige websites leiding -16

Website / rubriek
Werkvormen
Leuke en interactieve werkvormen die je voor een kennismaking/introductie kunt gebruiken, echt een aanrader!
Bijbelpuzzels
Een site met kant en klare Bijbelse puzzels.
Kerkboekjes
Boekjes die jongeren kunnen gebruiken tijdens de kerkdienst.
Online Psalmboek
met melodieën

Hier vind je een overzicht van alle Psalmen; klik op een Psalm in het overzicht, dan krijg je de tekst en een geluidsbestand van de gekozen Psalm (ritmisch of niet ritmisch).
Juicht aarde
Hier kun je heel veel muziek en bladmuziek vinden, ook rondom bepaalde thema's of feestdagen.
Het Zoutvat
Bij midifiles kun je de melodie van heel veel liederen makkelijk beluisteren.
Bijbelse plaatsen
Hier staan veel foto's, informatie en landkaarten over Bijbelse plaatsen.
Come2Me
Op deze site staan allerlei korte verhalen en gedichten die als prikkel dienen om er verder over na te denken.
Gedichten
Er staan mooie christelijke gedichten tussen, het vergt soms wel wat zoekwerk.
Tienergedichten
In het gedichtenmenu zijn allerlei (algemene maar ook christelijke) gedichten te vinden die aansluiten bij de leefwereld van tieners.
C-cards
Site met christelijke e-cards met een Bijbeltekst die u of jongeren kunnen doormailen of waarop men zich gratis kan abonneren.
Online Bijbel
Op deze website staat de Statenvertaling met handige zoek- en bladerfunctie; ook vind je hier de Psalmen en veel gezangen, waarvan je de tekst nu eenvoudig kunt kopiëren voor bijv. een programmaboekje of Powerpoint presentatie.
Statenvertaling.net
Hier vindt u de Statenvertaling online.
Bijbeltekst.com
Bij de kopjes 'overdenking', 'afbeeldingen', 'e-maildienst', 'e-cards' en 'leesrooster' zijn mooie dingen te vinden.