Een sfeerimpressie van de jongerendag

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Een sfeerimpressie van de jongerendag

Op 3 november 2012 hielden we onze jaarlijkse jongerendag. Het thema was 'Wie is Jezus... voor jou?'. 's Morgens sprak ds. A. Simons over 'Wie is Jezus...?'. 's Middags heeft ds. B.L.P. Tramper met ons heeft nagedacht over de vraag 'Wie is Jezus... voor jou?'

Midden tussen de gevallen verkleurde herfstbladeren zoeken mijn voeten langzaam maar zeker hun weg naar de hoofdingang. Er bestaat geen twijfel over waar die te vinden is! Mijn aandacht wordt getrokken door de vele posters met overal diezelfde levensgrote vraag erop: Wie is Jezus... voor jou?

‘Openheid over levensvragen', ‘warmte', ‘ hier kan je tenminste antwoorden horen op de belangrijke vraag wie de Heere Jezus is ',' lekker veel zingen'... Dat noemen jongeren die deze dag bezochten als steekwoorden...

Een voorbeeld uit de opening raakt het hart van het thema: een voordrachtskunstenaar las psalm 23, perfect, zoals het hoorde... Niemand zou hem dat kunnen verbeteren. Een daverend applaus volgde! Niemand? Er stond een ander op en las diezelfde psalm. Als díe man zwijgt, dan blijft het muisstil... Na een tijdje neemt de voordrachtskunstenaar het woord: ik ken de psalm, maar mijn vriend kent de goede Herder... Wat een wereld van verschil...! Wie is Jezus... voor jou?

Op deze dag hebben we daar samen over nagedacht. Wil je een verdere impressie van de inhoud van deze dag, kijk dan naar de filmpjes en foto's op onderstaande links.

Klik hier voor de foto's!

Klik hier voor het verslag van het RD. 

Klik hier voor het verslag van Puntuit (met video!).