Online Kinderevent 'Verliezen is winnen'

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Online Kinderevent 'Verliezen is winnen'

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus hebben wij het Kinderappel van 9 en 16 mei 2020 moeten annuleren. Omdat we toch graag de kinderen iets willen aanbieden, zijn we aan de slag gegaan met de opzet van een online event voor de kinderen. D.V. zaterdag 30 mei organiseren we, in samenwerking met het Hervormd Jeugdwerk, een online kinderevent met het thema: 'Verliezen is winnen'.

Verlies is voor kinderen in deze tijd niet onbekend. Te denken valt aan grote verliezen, maar ook kleine dingen, zoals het niet doorgaan van een schoolkamp, geen verjaardagsfeestje of andere zaken. Daarom willen we met de kinderen nadenken over het thema ‘Verliezen is winnen’, aan de hand van de geschiedenis van Jozef. Hij maakte veel verdrietige dingen mee. Hij werd als slaaf verkocht en kwam ook nog in de gevangenis terecht. Toch zag hij het niet als verliezen, waarom niet? En wat kunnen we hiervan leren?

Ds. R. de Jong verzorgt een Bijbelse vertelling. Ook zingen we met een aantal kinderen wat liederen die thuis meegezongen kunnen worden en gaan we een nieuw themalied aanleren tijdens het kinderevent. Door een paar kinderen zijn vlogs opgenomen, zij vertellen hoe ze de afgelopen tijd hebben ervaren.

Op www.kinderappel.nl is meer te vinden over de aanvangstijd en het programma van het evenement.