Predikantenoverleg HJW 2019

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Predikantenoverleg HJW 2019

D.V. woensdagochtend 9 oktober 2019 organiseert het Hervormd Jeugdwerk het jaarlijkse predikantenoverleg. Deze bijeenkomst vindt plaats in het verenigingsgebouw 'Oude School' te Waarder (Dorp 15, 3466 NE). De inloop is vanaf 9.45 uur en de aanvang is 10.00 uur.

Prof. dr. H. van den Belt uit Woudenberg zal een lezing houden over het thema ‘Ik zal opstaan en tot mijn Vader gaan: bekering van verbondskinderen in prediking en catechese’. Onze kinderen en jongeren leven, zoals we dat wel eens noemen, op “het erf van het verbond”. Wat betekent dat nu voor de inhoud van de prediking, ons pastoraat en de momenten waarop we hen ontmoeten, bijvoorbeeld tijdens de catechese? Hoe leren zij door de leiding van de Heilige Geest samen met ons dat Gods verbond en woorden ‘schatten’ zijn (Psalm 25)? Hoe delen ze door genade heel persoonlijk in wat we zingen in Psalm 2: welzalig zij die naar Zijn reine leer, in Hem hun hoogst geluk beschouwen. Opdat zij de Heere Jezus Christus mogen kennen als hun “enige troost in leven en in sterven”. En met de Heere (leren) leven in het hier en nu.

Het predikantenoverleg wordt afgesloten met een maaltijd. Het is noodzakelijk dat predikanten zich aanmelden voor het predikantenoverleg en daarbij aangeven of zij gebruik willen maken van de maaltijd. Dit kan via het aanmeldformulier.

We zien ernaar uit om veel predikanten te ontmoeten.