Symposium 'Doeners in de kerk'

Symposium 'Doeners in de kerk'

“Ik vind het soms best moeilijk op de jeugdvereniging. Sommigen houden echt van discussiëren, maar ik kan dat niet. Dus zeg ik maar niet zo veel.” Een herkenbare uitspraak van een zogenaamde doener in de kerk. Hoe brengen we de boodschap van Gods Woord over aan deze jongeren en hoe houden we hen betrokken bij de kerk? Deze vragen staan centraal op het symposium ‘Doeners in de kerk’, dat op D.V. woensdagmiddag en -avond 13 november 2013 in Gouda wordt georganiseerd.

Dit symposium is bedoeld voor allen in de kerk die om jongeren heen staan. Het symposium wil breed aandacht vragen voor een vaak vergeten doelgroep: diegenen die minder met hun hoofd werken, maar meer met hun handen. Het gaat om jongeren met wie je concreter moet communiceren. Het symposium is bedoeld als een startbijeenkomst om bezinning op gang te brengen en om na te denken hoe er meer aandacht voor doeners in de kerk kan komen. Er wordt gedacht aan een op te richten platform.

Bij het symposium zijn zoveel mogelijk jeugdbonden en (jongeren) organisaties betrokken. Initiators van het symposium zijn Driestar Educatief, Landelijk Contact Jeugdwerk, Erdee Media Groep en Deputaten Kerkjeugd en Onderwijs (CGK). Participerende jeugdbonden zijn de HHJO, de JBGG, het HJW en de CGJO.

Doelstelling van het symposium: Toerusting van allen die in de kerk betrokken zijn op jongeren om de boodschap van Gods Woord zo over te brengen dat het landt bij doeners.

Doelgroep: Allen die in de kerk om jongeren heen staan: ambtsdragers, jeugdraden, leidinggevenden, jeugdwerkers en ouders.

Locatie en tijd: D.V. woensdagmiddag en -avond 13 november 2013, 15.30 – 21.00 uur in het gebouw van Driestar Educatief in Gouda (Burgemeester Jamessingel 2)

Informatie en aanmelden: Meer informatie over de lezingen, workshops en sprekers vindt u op www.doenersindekerk.nl. Hier kunt u zich ook aanmelden voor dit symposium! Om op de hoogte te blijven, kunt u ons volgen via Twitter (@doenersindekerk) of Facebook (www.facebook.com/doenersindekerk).

Hoofdsprekers zijn dhr. L. Snoek en ds. L. de Wit. Verder is er een gevarieerd workshopaanbod voor diverse doelgroepen.

Contact: Voor meer informatie kunt u mailen of bellen met Marieke de Vries (senior jeugdwerkadviseur van het LCJ): info@doenersindekerk.nl / 06-52583877.