Vakantietips voor leidinggevenden

Het verenigingsseizoen is in de meeste gemeenten inmiddels afgelopen. Toch is het goed om als leidinggevende in de vakantieperiode alvast vooruit te blikken en na te denken over het volgende seizoen. Hier een aantal tips die kunnen helpen bij de voorbereiding.

- Bespreek met jongeren hoe ze het afgelopen seizoen ervaren hebben.

- Plan een overlegmoment tussen kerkenraad en leidinggevenden, waarin je terugziet en vooruitkijkt met behulp van de volgende vragen: wie kwamen er, wat waren hoogtepunten, waar liepen leidinggevenden tegenaan? Wie hebben in het komende seizoen extra aandacht nodig, hebben leidinggevenden genoeg middelen voorhanden, is er toerusting nodig?

- Zorg dat je (van de kerkenraad) een lijst hebt met alle jongeren in de leeftijdsgroep waarvoor je werkt. Stem met andere leidinggevenden af of er leden van de ene vereniging/club zijn afgegaan en nodig hen speciaal uit.

- Stuur een schriftelijke uitnodiging en schakel heel gericht jongeren in. Laat jongeren andere jongeren meenemen.

- Maak een jaarprogramma, met eventueel ontspannende activiteiten en ook alle landelijke en regionale activiteiten van het HJW. Deze data zijn te vinden op de agenda van onze website. Voeg ook de foto's, verjaardagen, emailadressen, etc. van de jongeren toe. Maak het persoonlijk!

- Schrijf alvast een jaarrooster, waarin je vastlegt wat je wanneer gaat behandelen.

- Beslis welke Handreiking Bijbelstudie, Actueel, Kernwoorden of Jij en... je wilt gaan gebruiken en bestel ze op tijd via de webshop.

- Betrek de jongeren bij de voorbereidingen op het nieuwe seizoen.

- Kijk of je het komende seizoen gemeenteleden in kunt schakelen om tijdens activiteiten een inhoudelijke of praktische bijdrage te leveren.

- Neem ook voldoende rust en leg het jeugdwerk in het gebed in Gods handen.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met onze jeugdwerkadviseur, Tom Valkenburg.