Workshops jongerendag +16 bekend

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Workshops jongerendag +16 bekend

De thema's en de leiders van de workshops voor de +16-jongerendag zijn bekend. Er worden verschillende onderwerpen behandeld die passen bij het thema van de dag, (Over)LEVEN?! in Babel. Zowel 's morgens als 's middags is er een workshopronde. Lees de beschrijvingen en maak vast een keuze!

1. Babel anno 2013 - kand. J.K. Abbink, Vriezenveen
Verleidingen, je kent ze vast wel. Maar kunnen we ze ook concreet maken voor onze tijd? En hoe moeten we dat zien in het licht van de Bijbel? En zeker ook niet onbelangrijk: hoe kan je jezelf daar tegen wapenen? Deze vragen zullen centraal staan tijdens de workshop waarin het gaat over het Babel anno 2013. Wat kunnen wij hierin van Daniël leren?

2. Werken in Babel - Kees de Kat en Kees Blok
Christen zijn, is dat alleen iets van de zondag of ook iets voor op je werk/school? Is er een verschil tussen een christen en een niet-christen als het aankomt op werken? Heeft het christen zijn ook gevolgen voor je school-/beroepskeuze of..? In deze workshop hopen we na te denken over ‘hoe werk ik als christen in Babel?’ 

3. Babel als zendingsgebied - Anne-Marie van der Plas, Woord & Daad
Zending, iets voor in verre landen of kunnen we ook in onze naaste omgeving iets laten zien van Wie Christus voor ons is? Anne-Marie van der Plas hoopt, vanuit haar ervaringen vanuit Woord en Daad, hierover met ons na te denken. 

4. Vrienden in Babel - kand. J.G. Macdaniel, Nieuw-Lekkerland
Van Daniël weten we dat hij drie vrienden had, vrienden die God eren en dienen. Hoe is dat bij ons? Hebben wij alleen vrienden in de kerk of juist alleen in de wereld? En hoe zit dat met onze ‘vrienden’ op de sociale media? Hebben wij ook weet van Hem, die ons ook tot een Vriend wil zijn? 

5. Bidden in Babel - kand. R.J. Jansen, Tholen
We kennen allemaal wel het verhaal van Daniël dat hij zeer regelmatig gebedsleven had. Het leidde er zelfs toe dat hij in de kuil bij de leeuwen terecht kwam. Wat kunnen wij hierin van Daniël leren? Waaruit bestaat een waar gebed? En hoe moet je bidden? Wat heeft de Bijbel hierover allemaal te zeggen? Samen hopen we hierover met elkaar door te spreken over hoe je dit handen en voeten kunt geven, om een levende relatie met Hem te hebben!  

6. Babel in duigen - ds. J.J. Mulder, Hedel
In het boek Daniël lezen we over verschillenden dromen van Nebukadnezar, Daniël moest deze dromen aan hem uitleggen. In deze workshop hopen we stil te staan bij de droom uit Daniël 2. Lees dit hoofdstuk ter voorbereiding eens door. Wat heeft ons deze droom, anno 2013, te zeggen? 

7. Zingen in Babel!
Zit je hoofd vol van alle indrukken, workshop en lezingen? Dan is er tijdens het middagprogramma de mogelijkheid om samen met elkaar te zingen. Om zo God de eer te geven! 

Heb je nu al zin in 9 november en wil je jezelf opgeven? Klik hier voor het aanmeldingsformulier! Je kunt daar ook aangeven wat je voorkeuren zijn voor de workshops.