Opvoeding in de praktijk

Ontdek ons aanbod

Wat bieden wij voor opvoeding?

Een kind krijgen is een zegen van God. Als ouders heb je dan ook een prachtige taak van de Heere gekregen. Je mag je kind bij de Heere Jezus brengen om hem of haar door Hem te laten zegenen. De christelijke opvoeding is er één van vallen en opstaan, van leven van genade. Hoe krijgt dat in de praktijk van alle dag vorm? Het gezinswerk is van groot belang, omdat er geen mensen zo belangrijk zijn in het leven van een kind als zijn ouders. Hoe kunnen we u als HJW daarbij van dienst zijn?

Toerustingsaanbod ouders

Het HJW biedt via het interkerkelijke platform ‘Geloofwaardig opvoeden’ verschillende cursussen aan om ouders praktische handreikingen te doen bij de opvoeding. Bekijk het overzicht van de verschillende cursussen.

Inspiratieplatform voor ouders

Zoekt u naar toerusting en materiaal voor de geloofsopvoeding? Het inspiratieplatform van Geloofwaardig opvoeden is een plek waar ouders kunnen grasduinen, ideeën opdoen en antwoorden vinden op opvoedvragen. Het platform biedt artikelen, interviews, blogs, tips en praktisch materiaal om kinderen op te voeden bij de Bijbel in de wereld van vandaag.

Doopbox

Bij de doop van een kind beloven de ouders hun kind op te voeden voor de Heere. Als gemeente kunt u ouders nu concreet helpen die belofte gestalte te geven. De doopbox, die Geloofwaardig opvoeden samen met Woord en Daad ontwikkelde, is bedoeld voor kerkenraden om cadeau te doen rond de doopplechtigheid. Met de doopbox ontvangen ouders handreikingen voor de christelijke geloofsopvoeding.