'Het Venster'

Magazine

Ontvangt u ons donateursmagazine al?

Als Hervormd Jeugdwerk willen we u graag meenemen in ons werk. Daarom geven we twee keer per jaar een donateursmagazine uit. Door dit ‘venster’ nemen we u mee in het prachtige werk wat wij in de gemeenten en onder jongeren mogen doen.

Juni 2022

‘Wat is de taak van de gemeente als het aankomt op geloofopvoeding?’. Deze vraag staat centraal in het artikel over geloofsopvoeding in de kerk in het nieuwste Venster. Daarnaast wordt er meer verteld over het jeugdwerk binnen de kerken en nieuwe projecten vanuit het Interkerkelijk Kenniscentrum (IKC).

December 2021

In deze editie is meer te lezen over de ontwikkelingen die gaande zijn bij Hervormd Jeugdwerk, evenals lopende projecten en de materialen die we ontwikkelen ter ondersteuning van jeugdwerkers. Deze editie bevat meer informatie over de transitie van het HJW in het Interkerkelijk Kenniscentrum. Ook kunt u lezen over toekomstgerichte traditie en bevat het magazine zowel een pagina speciaal voor kinderen en een pagina speciaal voor jongeren.

Mei 2021

“Hebben jullie wel genoeg werk in deze tijd waarin veel jeugdwerk stil ligt?” vroeg iemand onlangs. Een begrijpelijke vraag. Lees het antwoord van Aart Jongejan in dit nieuwste nummer van 'Het Venster'. Daarnaast meer over nieuwe producten, activiteiten en een artikel over de solidariteitskas. Tenslotte meer info over het Interkerkelijk Kennis Centrum.

December 2020

Vooruitkijken is moeilijk. Zeker in deze tijd. Het is moeilijk te voorspellen hoe het winterseizoen verder zal verlopen. Hoeveel impact zullen de coronamaatregelen nog hebben de komende tijd? Wat zullen de (blijvende) gevolgen zijn van heel de coronaperiode voor het kerkelijk meeleven van jongeren? Toch hoeven we niet in het onzekere te blijven.

Mei 2020

Als kerk leven we in crisistijd. Dat staat centraal in dit magazine. U kunt lezen over het invullen van catechisatie in deze tijd, rouwprotocollen die ontwikkeld zijn vanuit ABC van het Geloof. Ook is er een artikel rondom het opvoeden en thuisonderwijs.

Over HJW