Terugblik Jeugdappel -16 2024

22 april 2024

Honderden tieners vertellen op Jeugdappel Wie God voor hen is

‘Past God in jouw hokje?’ Die retorische vraag stond centraal op het Jeugdappel dat Hervormd Jeugdwerk (HJW) en Landelijk Contact Jeugdwerk (LCJ) zaterdag 20 april 2024 belegden in Nijkerk. De laatste jaren stijgt het aantal bezoekers van het Jeugdappel -16.

Aan de fruitkisten op het podium wapperen fleurige post-its. In de fruitkisten staan Namen waarmee God Zichzelf openbaart in Zijn Woord; als Morgenster, Leeuw en Schepper bijvoorbeeld. Daaromheen hangen de post-its waarop jongeren hun antwoord schreven op de vraag van de Heere Jezus: En jij, wie zeg jij dat Ik ben? “Machtig”, zegt de een. “Niet te beschrijven”, zegt een tweede. “Mijn Verlosser”, antwoordt een derde.

“Daar komt het nu op aan”, zegt ds. R. de Jong als hij de post-its bekijkt. “Op dat woordje ‘mijn’. Je kunt veel over de Heere lezen en weten en zeggen, maar de Heere vraagt niet om religie. Het gaat Hem om relatie. Hij zoekt je hart.”

Het Jeugdappel -16 wordt jaarlijks georganiseerd door HJW en LCJ. Op deze zaterdagmorgen komen tientallen jeugdclubs vanuit het hele land bij elkaar rond een thema dat voor tieners belangrijk is. Het programma is een mix van krachtige toespraken waarbij de Bijbel opengaat, pakkende video’s en leuke workshops rond het dagthema. Het volgende Jeugdappel staat gepland op 5 april 2025.

Terug naar de lijst