Terugblik Jeugdappel -16 2022

Sprekend God

2 april 2022

Terugblik Jeugdappel -16 2022 – Sprekend God

Op het Jeugdappel -16 van het Landelijk Contact Jeugdwerk (LCJ) en Hervormd Jeugdwerk (HJW) waren zo’n 600 jongeren aanwezig. Jeugdwerkadviseur Aart Jongejan opende de morgen met het voorbeeld van een wekker: “Je kunt allerlei manieren hebben om je wakker te laten maken, maar druk niet steeds die snoozeknop in. Steeds is de Boodschap die vandaag op allerlei manieren klinkt: blijf nu niet slapen, Ik wacht op je, luister wat Ik tot je te zeggen heb. Hoor je Zijn stem?

In de hoofdlezing sprak ds. A.A. Egas vanuit 1 Koningen 18. Egas: ”Als jij je Bijbeltje open doet, spreekt God. Luister naar die Stem. Stil zijn is zo moeilijk als je zoveel schermtijd hebt toch, met zoveel stemmen. Naar wie moet ik luisteren is misschien je vraag? Open je Bijbel, want God spreekt door Zijn Woord.” Ds. Egas deed de oproep naar de jongeren om de vraag van Elia te beantwoorden: kiest heden wie je dienen wil: je smartphone of je Bijbel. Met wie begin jij de dag?

Na een 5 tal workshops, waar de jongeren op allerlei manieren zelf met elkaar aan de slag gingen, hield ds. J.A. Mol een slotappel vanuit Mattheüs 22. Ds. Mol: “wat doe jij met de stem van de Heere? Hij nodigt je keer op keer. Kom, kom, wie je ook bent. Hoor Zijn stem. Hij spreek ook vandaag. Wat is jouw antwoord op dat spreken? "JA - Jezus Alleen."

Terug naar de lijst