Terugblik Kruispuntconferentie Huwelijk 2022

26 september 2022

Terugblik Kruispuntconferentie Huwelijk 2022

Zaterdag 24 september 2022 genoten we met ruim 40 deelnemers uit alle hoeken van het land van een prachtige huwelijksconferentie. Dominee A.A.F. Van de Weg, predikant in de HHK Apeldoorn sprak als eerste spreker op deze conferentie met als thema “Het huwelijk in Bijbels licht”. In deze lezing dachten we met elkaar na over vragen als: Wat zegt Gods Woord over huwelijk en gezin? Wat is de positie van man en vrouw in het huwelijk? Hoe ziet een christelijk huwelijk er uit?

Onder leiding van spreker Sofieke van Olst, (medewerker van de Vluchtheuvel) werd er na gedacht over communicatie in je relatie. Middels groepsverwerkingen, filmpjes en stellingen gingen stellen zelf met elkaar in gesprek over dit thema.

In de middag werd onder leiding van Marieke Griffioen stilgestaan bij het thema ‘Intimiteit en seksualiteit, vruchtbaarheid en gezinsvorming’. Eind van de middag waren er tenslotte nog een mannen en vrouwen gesprekskring waarin er verder over bovenstaande thema’s werd nagedacht.

De conferentie werd afgesloten met een broodmaaltijd. Niet alleen verdiepten de stellen hun gezamenlijke relatie, maar ook als groep ontstonden er mooie verbindingen. Genietend van een Chinees buffet en buiten wandelend vonden veel mooie gesprekken plaats. We kijken dankbaar terug op een mooie dag.

Hieronder is een foto-impressie te zien van deze mooie dag.

Terug naar de lijst