Ervaringen crèchemethode ‘Kijk en Luister’

24 maart 2023

Tijdens oppas aan de slag met crèchemethode 'Kijk en Luister'

Met de uitgave van deel 2 is de crèchemethode 'Kijk en Luister' compleet. De crèchemethode 'Kijk en Luister' sluit aan bij de kinderbijbels 'Kijk en Luister' van uitgeverij Den Hertog. De lessen zijn bedoeld om met kinderen die nog niet meegaan naar de kerk een inhoudelijk moment op de crèche te organiseren. De lessen zijn gemakkelijk voor te bereiden en sluiten aan bij de leefwereld van jonge kinderen (3-6 jaar).

De methode bestaat uit twee delen met in totaal 120 lessen, compleet met verwerkingen. Beide delen bevatten voldoende lessen om een volledig kalenderjaar te vullen, waarbij aangesloten wordt bij de christelijke feestdagen, biddag en dankdag. Het materiaal wordt inmiddels in tientallen gemeenten gebruikt.

“Juist doordat het zo eenvoudig toepasbaar is, gaan we ook echt aan de slag met de inhoud”, vertelt Joke Breeman. “Ik hoop dat dit materiaal een klein zaadje mag zijn en de Heere Jezus dichter bij de kinderen mag brengen.” Kijk voor een impressie het filmpje dat we maakten met kinderen en crècheleiding in Culemborg.

Lees een artikel over de opbouw van de crèchemethode of download een proefles.

Terug naar de lijst