Advies rond nieuwe coronamaatregelen

5 februari 2021

Advies rondom nieuwe coronamaatregelen

De basisscholen gaan weer open, zij het met strengere maatregelen. De lockdown duurt intussen nog even. Dat was de boodschap van de persconferentie van dinsdag 2 februari.

De afgelopen tijd hebben wij over het algemeen de lijn gevolgd van de scholen en de maatregelen die zij namen toegepast op het jeugdwerk.

Toch adviseren we op dit moment om voorzichtig te zijn met de opstart van het kinderwerk en de kinderclubs. De reden dat scholen weer opstarten ligt meer in het feit van achterstanden in het onderwijs. De BSO gaat nog niet open omdat er kinderen van meerdere scholen samenkomen. Dat is op een JV of kinderclub ook zo.

Concreet komt ons advies neer op het volgende:

  • Nog geen verruiming voor kinderclubs.
  • Als kinderclubs toch willen starten, moeten er zeer strikte voorzorgsmaatregelen in acht genomen worden (conform het onderwijs). Voor het overige jeugdwerk (middelbare schoolleeftijd) is er nog geen ruimte voor fysiek jeugdwerk.
  • Overleg met je kerkenraad en volg hun beleid.

Graag zouden we een ander advies uitbrengen, maar binnen de huidige maatregelen is dat niet mogelijk. Dat geeft verdriet en pijn. Soms krijg je het gevoel dat je niet meer weet hoe het verder moet. En toch… God regeert. Hij spreekt, juist in deze tijd. Laten we onze kinderen en jongeren dan ook vooral op Hem wijzen. Hij is de Rotssteen. Zijn werk is volkomen. Bij Hem is zekerheid in deze onzekere tijd!

Schroom niet om contact met ons op te nemen als er behoefte is om samen na te denken over de (online)mogelijkheden om toch in contact te blijven met kinderen en jongeren.

Terug naar de lijst